Response of broiler chickens to lysolecithin supplementation in low-energy diets during pre-starter period /
Moataz Mohamed Ibrahim Ali,
Response of broiler chickens to lysolecithin supplementation in low-energy diets during pre-starter period / إستجابة كتاكيت اللحم لإضافة الليزوليسيثين للعلائق المنخفضة في الطاقة خلال فترة ما قبل البادئ By Moataz Mohamed Ibrahim Ali; Dr. Abdallah Ali Ghazalah, Dr. Mamdouh Omar Abd-Elsamee. - 115 pages : illustrations ; 25 cm. + CD.
Thesis (Ph.D)-Cairo University, 2022.
Bibliography: pages 100-115.
Three experiments were designed to assess using a combination of lysolecithin, synthetic emulsifier, and monoglycerides starting from pre-starter phase on growth performance, intestinal morphology, carcass traits and economic efficiency in broilers fed low-energy diets without added oil. Lysolecithin (LEX) was added at 250 g/t with Energy reduction (AME) in all diets. In conclusion, the application of absorption enhancers based on Lysolecithin could improve the performance and profitability of broiler production, even in low energy-dense diets formulated with no added oil or without using extruded full fat soybeans. صُممت ثلاث تجارب لتقييم استخدام مزيج من الليزوليسيثين والمستحلب الصناعي وأحادي الجليسريد بدءًا من مرحلة ما قبل البدء في أداء النمو وتشكل الأمعاء وخصائص الذبيحة والكفاءة الاقتصادية في دجاج التسمين الذي يتم تغذيته على أنظمة غذائية منخفضة الطاقة بدون زيت مضاف. تمت إضافة Lysolecithin (LEX) عند 250 جم / طن مع تقليل الطاقة (AME) في جميع الأنظمة الغذائية. في الختام ، يمكن أن يؤدي استخدام معززات الامتصاص القائمة على Lysolecithin إلى تحسين أداء وربحية إنتاج دجاج التسمين ، حتى في الأنظمة الغذائية منخفضة الطاقة كثيفة التركيب بدون زيت مضاف أو بدون استخدام فول الصويا المبثوق كامل الدسم.
Text in English and abstract in Arabic & English.
Chicken industry
Lysolecithin low-energy broiler performance carcass traits gut morphology
338.1765
Response of broiler chickens to lysolecithin supplementation in low-energy diets during pre-starter period / إستجابة كتاكيت اللحم لإضافة الليزوليسيثين للعلائق المنخفضة في الطاقة خلال فترة ما قبل البادئ By Moataz Mohamed Ibrahim Ali; Dr. Abdallah Ali Ghazalah, Dr. Mamdouh Omar Abd-Elsamee. - 115 pages : illustrations ; 25 cm. + CD.
Thesis (Ph.D)-Cairo University, 2022.
Bibliography: pages 100-115.
Three experiments were designed to assess using a combination of lysolecithin, synthetic emulsifier, and monoglycerides starting from pre-starter phase on growth performance, intestinal morphology, carcass traits and economic efficiency in broilers fed low-energy diets without added oil. Lysolecithin (LEX) was added at 250 g/t with Energy reduction (AME) in all diets. In conclusion, the application of absorption enhancers based on Lysolecithin could improve the performance and profitability of broiler production, even in low energy-dense diets formulated with no added oil or without using extruded full fat soybeans. صُممت ثلاث تجارب لتقييم استخدام مزيج من الليزوليسيثين والمستحلب الصناعي وأحادي الجليسريد بدءًا من مرحلة ما قبل البدء في أداء النمو وتشكل الأمعاء وخصائص الذبيحة والكفاءة الاقتصادية في دجاج التسمين الذي يتم تغذيته على أنظمة غذائية منخفضة الطاقة بدون زيت مضاف. تمت إضافة Lysolecithin (LEX) عند 250 جم / طن مع تقليل الطاقة (AME) في جميع الأنظمة الغذائية. في الختام ، يمكن أن يؤدي استخدام معززات الامتصاص القائمة على Lysolecithin إلى تحسين أداء وربحية إنتاج دجاج التسمين ، حتى في الأنظمة الغذائية منخفضة الطاقة كثيفة التركيب بدون زيت مضاف أو بدون استخدام فول الصويا المبثوق كامل الدسم.
Text in English and abstract in Arabic & English.
Chicken industry
Lysolecithin low-energy broiler performance carcass traits gut morphology
338.1765