Effect of Some Abiotic Stresses on Seed Quality of Soybean / Yasmeen Senosey Abdelhamied ; AbdelAziz Kandil Ahmed Kandil , Ola Zakarya Elbadry , Moemen Hamed Taha
Material type:
- text
- Unmediated
- volume
- تأثير بعض الإجهادات غير الحيوية على جودة بذور فول الصويا
- 633
Item type | Current library | Home library | Call number | Status | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول | المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة | Cai01.07.01.Ph.D.2022.Ya.E (Browse shelf(Opens below)) | Not for loan | 01010110086410000 |
Browsing المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة shelves Close shelf browser (Hides shelf browser)
No cover image available | No cover image available | No cover image available | No cover image available | No cover image available | No cover image available | No cover image available | ||
Cai01.07.01.Ph.D.2022.Ma.V Variability of Quinoa genotypes in response to organic fertilization / | Cai01.07.01.Ph.D.2022.Mu.M Maximizing Efficiency of Growth and Productivity of someBread Wheat Cultivars by Using Different Ntrogen FertilizerLevels and Plant Density / | Cai01.07.01.Ph.D.2022.Ne.I Intercropping corn with some soybean varieties under low irrigation water levels / | Cai01.07.01.Ph.D.2022.Ya.E Effect of Some Abiotic Stresses on Seed Quality of Soybean / | Cai01.07.01.Ph.D.2023.Hu.E Evaluation of some local and new exotic lentil genotypes under different environments in Egypt / | Cai01.07.01.Ph.D.2023.Wa.E Effect of some growth regulators on yield and fiber quality of new egyptian cotton varieties / | Cai01.07.01.Ph.D.2024.Ah.B. Breeding Maize for Tolerance to High Plant Density and Low-N / |
Thesis (Ph.D)-Cairo University- Faculty of Agriculture - Faculty of Agriculture
Bibliography: p. 146-155.
وفقًا للنتائج المتحصل عليها من دراسة الإجهاد المائي ، فإن تعرض محصول فول الصويا للإجهاد المائي أثناء تكوين البذور حتى نضج الحصاد أدى إلى إنخفاض البذور الطبيعية من إجمالي المحصول بنسبة 20٪ وزيادة البذور المعيبة والبذور الخضراء والبذور ذات القصرة المتشققه. وفقًا لدراسة التجوية الحقلية: أدى الحصاد بعد 7 أيام من النضج الفسيولوجى إلى إنتاج أعلى نسبة منالبذور الطبيعية . وفقًا لدراسة الإجهاد الحراري : أدت الزيادة الطفيفة في درجة الحرارة (1,0 درجة مئوية) في الهواء حول نباتات فول الصويا أثناء تكوين البذور إلى تقليل محتوى زيت البذور بنسبة 1,0- 1,5٪ وزيادة محتوى البروتين بنسبة 0,5-1,0٪
There are no comments on this title.