Genetically Improved Probiotic Strain and Chitosan for the Extension of Chicken Fillets Shelf Life / By Mohamed Ebrahim Osman; Dr. Mohamed Farag Khallaf, Dr. Abd El-Rahman Mohamed Khalaf-Allah, Dr. Wael Ahmed Hussein Bazaraa, Dr. Marwa Rashad Ali Hassan.
Material type: TextLanguage: English Summary language: English Spoken language: Arabic Producer: 2023Description: 125 pages : illustrations ; 25 cm. + CDContent type:- text
- Unmediated
- volume
- إطالة فترة صلاحية شرائح الدجاج بإستخدام سلالة بروبيوتيك محسنة وراثيا والكيتوزان [Added title page title]
- 664
- Issued also as CD
Item type | Current library | Home library | Call number | Status | Date due | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Thesis | قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول | المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة | Cai01.07.09.Ph.D.2023.Em.G (Browse shelf(Opens below)) | Not for loan | 01010110088248000 |
Thesis (Ph.D)-Cairo University, 2023.
Bibliography: pages 92-121.
The antimicrobial activity of a number of lactic acid bacterial strains was evaluated and the highest activity was obtained at pH 2. This activity of some selected strains was improved by mutagenesis with ethyl methane sulfonate followed by protoplast fusion between the best two mutants: LM13 and BM4. The F1 fusant with the highest antimicrobial activity, was used with chitosan to prepare edible coatings which were successfully utilized to extend the shelf life of fresh chicken fillets under refrigeration conditions.
تم تقييم النشاط المضاد للميكروبات لعدد من سلالات بكتريا حمض اللاكتيك وظهر أعلى نشاط عند درجه الاس الهيدروجيني 2. تم تحسين هذا النشاط لبعض السلالات المختارة عن طريق التطفير بواسطة ايثيل ميثان سلفونات يليها عمليه الدمج الخلوي بين أفضل طفرتين وهما LM13 والناتج عن Lactococcus lactis subsp lactis و BM4و الناتج عن Bifidobacterium longum. تم استخدام المدمج الخلوي (F1) الذي اظهر أعلى زيادة في النشاط المضاد للميكروبات مع الكيتوزان لتحضير أغلفة لتغطيه شرائح الدجاج الطازجة لإطالة فترة حفظها تحت التبريد
Issued also as CD
Text in English and abstract in Arabic & English.
There are no comments on this title.