header
Image from OpenLibrary

Antecedents of Consumption Intention Toward Green Restaurants : Application of Theory of Planned Behaviour / By Mostafa Mahmoud Ahmed Al-Dardir; Supervised by: Prof. Dr. Mahmoud Fouad Hassan, Dr. Karam Abdullah Mohamed, Prof. Dr. Ibrahim Abd-AlAziz Hegazy, Prof. Dr. Gamal Abd-AlAziz.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: English Summary language: English, Arabic Producer: 2024Description: 107 Leaves : illustrations ; 30 cm. + CDContent type:
  • text
Media type:
  • Unmediated
Carrier type:
  • volume
Other title:
  • مسببات نية استخدام المطاعم الخضراء : تطبيق نظرية السلوك المخطط [Added title page title]
Subject(s): DDC classification:
  • 658
Available additional physical forms:
  • Issued also as CD
Dissertation note: Thesis (M.Sc.)-Cairo University, 2024. Summary: This study aims to investigate the antecedents of consumption intention toward green restaurants among Egyptian consumers by utilizing and extending the Theory of Planned Behavior (TPB). The research seeks to identify and validate the readily accessible beliefs that influence attitudes, subjective norms, and perceived behavioral control. The extended TPB included two domain-specific predictors (perceived value and moral obligation) to predict the consumption intention toward green restaurants.Summary: تهدف هذه الدراسة إلى التعرف علي مسببات نية الاستهلاك تجاه المطاعم الخضراء بين المستهلكين المصريين من خلال الاستفادة من نظرية السلوك المخطط وتوسيع نطاقها. تسعى الدراسة إلى تحديد وتوثيق المعتقدات الحاضرة في الذهن بسهولة (المعتقدات البارزة) والأكثر انتشاراً فيما يتعلق باستهلاك الطعام من المطاعم الخضراء، والتي تؤثر على الاتجاهات السلوكية والمعايير الذاتية المتصورة و التحكم السلوكي المدرك. بالإضافة للعوامل السابقة، تشمل نظرية السلوك المخطط الموسعة محددين خاصين بالسلوك قيد الدراسة (القيمة المدركة والالتزام الأخلاقي المدرك) للتنبؤ بنية الاستهلاك تجاه المطاعم الخضراء.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Home library Call number Status Barcode
Thesis Thesis قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة Cai01.05.01.M.Sc.2024.Mo.A. (Browse shelf(Opens below)) Not for loan 01010110091090000

Thesis (M.Sc.)-Cairo University, 2024.

Bibliography: pages 84-91.

This study aims to investigate the antecedents of consumption intention toward green restaurants among Egyptian consumers by utilizing and extending the Theory of Planned Behavior (TPB). The research seeks to identify and validate the readily accessible beliefs that influence attitudes, subjective norms, and perceived behavioral control. The extended TPB included two domain-specific predictors (perceived value and moral obligation) to predict the consumption intention toward green restaurants.

تهدف هذه الدراسة إلى التعرف علي مسببات نية الاستهلاك تجاه المطاعم الخضراء بين المستهلكين المصريين من خلال الاستفادة من نظرية السلوك المخطط وتوسيع نطاقها. تسعى الدراسة إلى تحديد وتوثيق المعتقدات الحاضرة في الذهن بسهولة (المعتقدات البارزة) والأكثر انتشاراً فيما يتعلق باستهلاك الطعام من المطاعم الخضراء، والتي تؤثر على الاتجاهات السلوكية والمعايير الذاتية المتصورة و التحكم السلوكي المدرك. بالإضافة للعوامل السابقة، تشمل نظرية السلوك المخطط الموسعة محددين خاصين بالسلوك قيد الدراسة (القيمة المدركة والالتزام الأخلاقي المدرك) للتنبؤ بنية الاستهلاك تجاه المطاعم الخضراء.

Issued also as CD

Text in English and abstract in Arabic & English.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Share
Under the supervision of New Central Library Manager

Implemented and Customized by: Eng.M.Mohamady
Contact:   info@cl.cu.edu.eg

© All rights reserved  New Central Library