Edible coating of some crops by nanomaterials to maintain the quality and shelf life / (Record no. 173855)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 06513namaa22004451i 4500
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
control field OSt
005 - أخر تعامل مع التسجيلة
control field 20250925105152.0
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 250901s2024 ua a|||frm||| 000 0 eng d
040 ## - CATALOGING SOURCE
Original cataloguing agency EG-GICUC
Language of cataloging eng
Transcribing agency EG-GICUC
Modifying agency EG-GICUC
Description conventions rda
041 0# - LANGUAGE CODE
Language code of text/sound track or separate title eng
Language code of summary or abstract eng
-- ara
049 ## - Acquisition Source
Acquisition Source Deposit
082 04 - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER
Classification number 572
092 ## - LOCALLY ASSIGNED DEWEY CALL NUMBER (OCLC)
Classification number 572
Edition number 21
097 ## - Degree
Degree M.Sc
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC)
Local Call Number Cai01.07.04.M.Sc.2024.Sa.E
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Authority record control number or standard number Salma Ahmed Abdel Sataar Elsaid,
Preparation preparation.
245 10 - TITLE STATEMENT
Title Edible coating of some crops by nanomaterials to maintain the quality and shelf life /
Statement of responsibility, etc. by Salma Ahmed Abdel Sataar Elsaid ; Supervisors Dr. Emam Abdel Mobdy Abdel Rahim, Dr. Amr Abdel Motagaly, Dr. Samar Shaarawi.
246 15 - VARYING FORM OF TITLE
Title proper/short title تغليف بعض المحاصيل بمواد نانومتريه طبيعيه للمحافظه على الجوده وزيادة فترة التخزين
264 #0 - PRODUCTION, PUBLICATION, DISTRIBUTION, MANUFACTURE, AND COPYRIGHT NOTICE
Date of production, publication, distribution, manufacture, or copyright notice 2024.
300 ## - PHYSICAL DESCRIPTION
Extent 122 pages :
Other physical details illustrations ;
Dimensions 25 cm. +
Accompanying material CD.
336 ## - CONTENT TYPE
Content type term text
Source rda content
337 ## - MEDIA TYPE
Media type term Unmediated
Source rdamedia
338 ## - CARRIER TYPE
Carrier type term volume
Source rdacarrier
502 ## - DISSERTATION NOTE
Dissertation note Thesis (M.Sc)-Cairo University, 2024.
504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE
Bibliography, etc. note Bibliography: pages 101-122.
520 #3 - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. In Egypt, studies on the storage of Fig fruits have received a lot of attention. The effect of post-harvest chitosan, nano chitosan sprays and modified atmosphere packaging (MAP) on quality attributes and storability of Fig fruits stored was investigated in the present study. Figs 'Ficus carica L.' were sprayed with 0.5 percent chitosan and nano chitosan and 15,20% CO2. At 5-day intervals, the physical and chemical properties of the fruit were evaluated. The use of 0.5 percent nano chitosan and 15% CO2 were found to be the most effective in terms of reducing weight loss (percentage) and decay (percentage), as well as maintaining maximum firmness and extending shelf life. At both concentrations, higher total soluble solids (TSS) percent), and lower titratable acidity percentage, total phenolic content, total flavonoid content and total ascorbic acid content. In this study, The effect of post-harvest application of chitosan, nano chitosan and MAP on storability and quality attributes of Fig fruits. current study was carried out over two consecutive seasons (2021 and 2022) on Fig (Ficus carica L.). Trees were grown on sandy soil in a private orchard in Abu Qurqas City, El-Minya Governorate, Egypt.<br/>The effect of post-harvest chitosan, nano chitosan and MAP on Fig (Ficus carica L.) storability and quality attributes were investigated in this study. Nano Chitosan at 0.5 percent and 15 percent MAP were found to be effective in reducing weight loss (%), decay (%), maintaining maximum firmness, and extending shelf life. Untreated fruits and passive MAP were found to have higher total soluble solids (%) and lower titratable acidity percentage (%) total phenolic content, (%) total flavonoid content, and (%) total ascorbic acid content.
520 #3 - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. حظيت الدراسات المتعلقة بتخزين ثمار التين بأهمية كبيرة في مصر . تم دراسة تاثير الرش بعد الحصاد بالكيتوزان والنانو كيتوزان و الجو الهوائى المعدل على صفات الجودة و التخزينية لثمار التين " فيكوس كاريكا إل". تم رش التين بمادة 0.5بالمئه كيتوزان ونانو كيتوزان و15,20بالمئه ثاني أكسيد الكربون. تم تقييم الخواص الفيزيائية والكيميائية للثمرة بفاصل 5 أيام. وجد أن استخدام 0.5بالمئه نانو شيتوزان و15بالمئه ثاني أكسيد الكربون هو الأكثر فعالية من حيث تقليل فقدان الوزن والتحلل ، بالإضافة إلى الحفاظ على أقصى قدر من الصلابة وتمديد فترة الصلاحية و في كلا التركيزين المطبقين كانت نسبة المواد الصلبة الذائبة الكلية اقل ونسبة الحموضة القابلة للمعايرة اعلى ، وتم دراسه محتوى الفينول الكلي، محتوى الفلافونويد الكلي ومحتوى حمض الأسكوربيك الكلي.<br/> تم في هذه الدراسة دراسة تأثير إضافة الكيتوزان والنانو كيتوزان التخزين و الجو الهوائى المعدل على اطاله فتره التخزين والحفاظ على صفات الجودة لثمار التين ، أجريت الدراسة الحالية على موسمين متتاليين (2021 و 2022) و تمت زراعة الأشجار في تربة رملية في بستان خاص بمدينة أبو قرقاص محافظة المنيا - مصر.<br/>تم في هذه الدراسة دراسة تأثير الكيتوزان بعد الحصاد والنانو كيتوزان والجو الهوائى المعدل على قابلية تخزين وجودة الشكل و تم العثور على النانو كيتوزان بنسبة 0.5 بالمائة و15 بالمائة من ثانى اكسيد الكربون فعالاً في تقليل فقدان الوزن والتسوس والحفاظ على أقصى قدر من الصلابة وإطالة العمر الافتراضي و تم العثور على الفواكه غير المعالجة والجو الهوائى المعدل السلبي تحتوي على إجمالي مواد صلبة قابلة للذوبان أعلى ونسبة حموضة أقل للمعايرة و إجمالي محتوى الفينول وإجمالي محتوى الفلافونويد و إجمالي محتوى حمض الأسكوربيك أقل .
530 ## - ADDITIONAL PHYSICAL FORM AVAILABLE NOTE
Issues CD Issues also as CD.
546 ## - LANGUAGE NOTE
Text Language Text in English and abstract in Arabic & English.
650 #0 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element Biochemistry
650 #0 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element الكيمياء الحيوية
653 #1 - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term Fig (Ficus carica L.)
-- chitosan
-- nano chitosan
-- modified atmosphere packaging
-- quality attributes
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Emam Abdel Mobdy Abdel Rahim
Relator term thesis advisor.
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Amr Abdel Motagaly
Relator term thesis advisor.
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Samar Shaarawi
Relator term thesis advisor.
900 ## - Thesis Information
Grant date 01-01-2024
Supervisory body Emam Abdel Mobdy Abdel Rahim
-- Amr Abdel Motagaly
-- Samar Shaarawi
Discussion body Mohamed Ahmed Moustafa Shahba
-- Ghada Ibrahim Mahmoud
Universities Cairo University
Faculties Faculty of Agriculture
Department Department of Agricultural Biochemistry
905 ## - Cataloger and Reviser Names
Cataloger Name Shimaa
Reviser Names Eman Ghareb
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Source of classification or shelving scheme Dewey Decimal Classification
Koha item type Thesis
Edition 21
Suppress in OPAC No
Holdings
Source of classification or shelving scheme Home library Current library Date acquired Inventory number Full call number Barcode Date last seen Effective from Koha item type
Dewey Decimal Classification المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول 01.09.2025 91959 Cai01.07.04.M.Sc.2024.Sa.E 01010110091959000 01.09.2025 01.09.2025 Thesis
Cairo University Libraries Portal Implemented & Customized by: Eng. M. Mohamady Contacts: new-lib@cl.cu.edu.eg | cnul@cl.cu.edu.eg
CUCL logo CNUL logo
© All rights reserved — Cairo University Libraries
CUCL logo
Implemented & Customized by: Eng. M. Mohamady Contact: new-lib@cl.cu.edu.eg © All rights reserved — New Central Library
CNUL logo
Implemented & Customized by: Eng. M. Mohamady Contact: cnul@cl.cu.edu.eg © All rights reserved — Cairo National University Library