TY - BOOK AU - Esraa Abd El-Razik Osman Mustafa, AU - Al-Azab Mohamed Tahoon AU - Ashraf Suloma Mahmoud AU - Rasha Khaled Abdelwahed AU - Rania Said Mabroke TI - Effect Of Water-Salinity On Deitary Protein Requirement Of Red Tilapia Under Biofloc System Conditions U1 - 630 PY - 2024/// KW - Agricultural Sciences KW - qrmak KW - Red tilapia KW - salinity KW - low protein diet N1 - Thesis (M.Sc.) -Cairo University, 2024.; Bibliography: pages 57-73; Issued also as CD N2 - An 84-day experiment was conducted using a biofloc system to investigate the effects of two different protein levels (CP25, CP30) and three different water salinity levels (0ppt, 18ppt, and 36ppt) on the growth performance, feed utilization, whole body composition, survival rate, and health status of red tilapia. One hundred and forty-four fish were divided into six treatments S0CP25, S0CP30, S18CP25, S18CP30, S36CP25 and S36CP30 with an average initial weight (12± 0.1g). The experimental factors had no effect (P> 0.05) on all water quality parameters, except for TAN and DO values; تم إجراء تجربة مدتها 84 يومًا بإستخدام نظام البيوفلوك لدراسة تأثير مستويين مختلفين من البروتين الخام (CP25، CP30) و ثلاثة مستويات من الملوحة (0،18،36 جزء في الألف) لتقييم تأثير مستويات مختلفة من ملوحة المياة على أداء النمو، واستهلاك العلف، والتركيب الكيماوي للجسم بالكامل، ومعدل البقاء ، والحالة الصحية للبلطي الأحمر تحت نظام البيوفلوك. تم توزيع مائة وأربعة وأربعين سمكة علي ستة معاملات S0CP25، S0CP30، S18CP25، S18CP30، S36CP25 وS36CP30 بمتوسط وزن أولي (12±0.1 جرام). لم يكن للعوامل التجريبية أي تأثير (P> 0.05) على جميع معايير جودة المياه، بإستثناء قيم الأمونيا والأكسجين الذائب. من بين المعاملات، أظهرت S36CP30 ارتفاعًا طفيفًا (P <0.05) في قيمة الأمونيا (0(0.8 ملجم/لتر ER -