000 04862namaa22004211i 4500
003 OSt
005 20250223033337.0
008 241203s2023 |||a|||f m||| 000 0 eng d
040 _aEG-GICUC
_beng
_cEG-GICUC
_dEG-GICUC
_erda
041 0 _aeng
_beng
_bara
049 _aDeposite
082 0 4 _a615.82
092 _a615.82
_221
097 _aPh.D
099 _aCai01.21.02.Ph.D.2023.Ta.E
100 0 _aTamer Ahmed El Hady Mahmoud,
_epreparation.
245 1 0 _aEffect of high intensity interval exercise and blood group (o) diet on weight reduction in obese subjects /
_c by Tamer Ahmed El Hady Mahmoud; Supervisors Prof. Dr. Nesreen G. El-Nahas ,Prof. Dr. Azza A. Abd El Hady.
246 1 5 _a/ على نقصان الوزن لدى الأشخاص البدناء (O) تأثير التمارين المتقطعه عالية الشده والنظام الغذائي لفصيله الدم
_b
264 0 _c2023.
300 _a111 pages :
_billustrations ;
_c25 cm. +
_eCD.
336 _atext
_2rda content
337 _aUnmediated
_2rdamedia
338 _avolume
_2rdacarrier
502 _a Thesis (Ph.D)-Cairo University, 2023.
504 _aBibliography: pages 84-109.
520 _aSixty class II obese subjects (15 men and 15 women) with blood group (O) participated in this study. Their age ranged from 40 to 45 years. They were assigned randomly into 2 equal groups. Group (A) included 30 subjects (15 males and 15 females) who received blood group O diet (high protein diet) and high intensity interval training (HIIT) 3 sessions /week for 12 weeks. Group (B) included 30 subjects (15 males and 15 females) who received caloric diet (high carbohydrate diet) and HIIT 3 sessions /week for 12 weeks. Evaluation was done before and after the interventions in both groups. Body weight, body mass index (BMI) were assessed using weight and height scale, waist-to- hip ratio (WHR) using non-stretchable measuring tape, body fat percentage (BF%) using body composition analyzer, basal metabolic rate (BMR) using Harris-Benedict equation, uric acid level, serum creatinine level, blood urea and glycated hemoglobin (HbA1c) by biochemistry analyzer. HIIT combined with blood group (O) diet can reduce weight and promote glycemic control in obese subjects.
520 _aشارك ستون شخصًا يعانون من السمنة المفرطة من الدرجة الثانية (15 رجلاً و 15 امرأة) مع فصيلة الدم (O) في هذه الدراسة. تراوحت أعمارهم بين 40 و 45 سنة. تم تقسيمهم بشكل عشوائي إلى مجموعتين متساويتين. تضمنت المجموعة (أ) 30 شخصًا (15 رجلاً و 15 امرأة) تلقوا نظامًا غذائيًا لفصيلة الدم O (نظام غذائي عالي البروتين) وتمارين متقطعة عالية الكثافة 3 جلسات / أسبوع لمدة 12 أسبوعًا. تضمنت المجموعة (ب) 30 شخصًا (15 رجلاً و 15 امرأة) تلقوا نظامًا غذائيًا محدد السعرات الحرارية (نظام غذائي عالي الكربوهيدرات) و وتمارين متقطعة عالية الكثافة 3 جلسات / أسبوع لمدة 12 أسبوعًا. تم التقييم قبل وبعد الدراسه في كلا المجموعتين. تم تقييم وزن الجسم ، ومؤشر كتلة الجسم باستخدام مقياس الوزن والطول ، ونسبة الخصر إلى الورك باستخدام شريط قياس غير قابل للمط ، ونسبة الدهون في الجسم باستخدام محلل تكوين الجسم ، ومعدل الأيض الأساسي باستخدام معادلة هاريس بيندكت، مستوى حمض اليوريك ، مستوى الكرياتينين في الدم ، اليوريا في الدم والهيموجلوبين السكري بواسطة محلل الكيمياء الحيوية. يمكن لـلتمارين المتقطعه عالية الشدة جنبًا إلى جنب مع نظام غذائي لفصيلة الدم (O) تقليل الوزن وتعزيز التحكم في نسبة السكر في الدم لدى الأشخاص الذين يعانون من السمنة
530 _aIssues also as CD.
546 _aText in English and abstract in English.
650 7 _aPhysical Therapy
_2qrmak
653 0 _aHIIT
_ablood group O diet
_acaloric diet.
700 0 _aAzza A. Abd El Hady
_ethesis advisor.
700 0 _aNesreen G. El-Nahas
_ethesis advisor.
900 _b01-01-2023
_cAzza A. Abd El Hady
_cNesreen G. El-Nahas
_U Cairo University
_FFaculty of Physical Therapy
_DDepartment of Physical Therapy for Cardiovascular/ Respiratory Disorder and Geriatrics
905 _aSara
_eHuda
942 _2ddc
_cTH
_e21
_n0
999 _c169223