Bacteriological studies on ready to eat meat / (Record no. 164718)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 02709nam a2200301Ia 4500 |
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION | |
control field | 20250223033136.0 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 231030s9999 xx 000 0 und d |
049 ## - LOCAL HOLDINGS (OCLC) | |
Holding library | Deposit |
082 ## - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER | |
Classification number | 579.344 |
097 ## - Thesis Degree | |
Thesis Level | M.Sc |
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC) | |
Classification number | Cai01.10.10.M.Sc.2022.Ab.B |
100 ## - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | Abbas Rezk Abbas Mohammed Mansour, |
245 ## - TITLE STATEMENT | |
Title | Bacteriological studies on ready to eat meat / |
Statement of responsibility, etc. | Presented by Abbas Rezk Abbas Mohammed Mansour ; Under supervision of Saad Ahmed Attia, Hamdy Mohammed Bakry Abdelhady. |
246 ## - VARYING FORM OF TITLE | |
Title proper/short title | الدراسات البكتريولوجية على اللحوم الجاهزة للأكل |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. | |
Date of publication, distribution, etc. | 2022. |
336 ## - CONTENT TYPE | |
Source | rda content |
Content type term | text |
337 ## - MEDIA TYPE | |
Source | rdamedia |
Media type term | Unmediated |
338 ## - CARRIER TYPE | |
Source | rdacarrier |
Carrier type term | volume |
502 ## - DISSERTATION NOTE | |
Dissertation note | Thesis (M.Sc.)-Cairo University,2022. |
504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE | |
Bibliography, etc. note | Bibliography: p. 51-67. |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | في هذه الدراسة، تم اختبار 350 عينة عشوائية من منتجات اللحوم المباعة بالتجزئة التي تمثل منتجات لحوم جاهزة للأكل (RTE) من الناحية البكتريولوجية لـستاف أوريوس(S. aureus) والإيكولاي(E. coli) والسالمونيلا (Salmonella spp) تضمنت العينات التي تم فحصها 50 من كل من لحوم RTE التالية: كفتة لحم البقر، وشاورما اللحم، وشاورما الدجاج، البسطرمة، واللحم البقري المصنع، والسجق والدجاج المصنع، تم جمعها من محلات السوبر ماركت المختلفة في الجيزة، مصر. تم اكتشاف مستويات عالية من التلوث البكتيري من S. aureusو E. coli وSalmonellaspp. بمعدلات إصابة تبلغ 58 في المائة و 20 في المائة و 8 في المائة على التوالي. كانت عينات البسطرمة ملوثة بشكل هائل بمعدلات حدوث الأنواع الثلاثة من البكتيريا 64٪ و 24٪ و 24٪ على التوالي. في المقابل، تم اكتشاف الإشريكية القولونية في 12٪ من عينات كفتة اللحم البقري بينما لم يتم عزل S. aureus و salmonellae. قوبل نفس الاكتشاف تقريبًا بالدجاج المصنع حيث كانت الإشريكية القولونية هي البكتيريا الوحيدة المكتشفة في 14٪ من العينات. أظهرت الكفتة أعلى مستوى من الإصابة بالسالمونيلا (8٪). |
650 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | Salmonella |
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED | |
Uncontrolled term | Salmonella spp |
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | Saad Ahmed Attia |
856 ## - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS | |
Uniform Resource Identifier | <a href="http://172.23.153.220/th.pdf">http://172.23.153.220/th.pdf</a> |
905 ## - LOCAL DATA ELEMENT E, LDE (RLIN) | |
Cataloger | Mohamady |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Thesis |
Source of classification or shelving scheme | Dewey Decimal Classification |
Source of classification or shelving scheme | Not for loan | Home library | Current library | Date acquired | Full call number | Barcode | Date last seen | Koha item type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Dewey Decimal Classification | المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة | قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول | 11.02.2024 | Cai01.10.10.M.Sc.2022.Ab.B | 01010110086806000 | 30.10.2023 | Thesis |