Preventive actions of acrylamide formation as a chemical hazard during deep fat frying of potato strips / (Record no. 164793)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 02541nam a2200301Ia 4500 |
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION | |
control field | 20250223033138.0 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 231030s9999 xx 000 0 und d |
049 ## - LOCAL HOLDINGS (OCLC) | |
Holding library | Deposit |
082 ## - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER | |
Classification number | 363.1926 |
097 ## - Thesis Degree | |
Thesis Level | Ph.D |
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC) | |
Classification number | Cai01.07.09.Ph.D.2022.Os.P |
100 ## - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | Osama Ahmed Mohamed Elsayed, |
245 ## - TITLE STATEMENT | |
Title | Preventive actions of acrylamide formation as a chemical hazard during deep fat frying of potato strips / |
Statement of responsibility, etc. | By Osama Ahmed Mohamed El-Sayed ; Suppervision Yahia Ibrahim Mohamed Sallam, Amal Hasanien Mahmoud. |
246 ## - VARYING FORM OF TITLE | |
Title proper/short title | الإجراءات الوقائية للتحكم في تكوين الأكريلاميد كخطر كيميائي أثناء القلي العميق لشرائح البطاطس |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. | |
Date of publication, distribution, etc. | 2022. |
336 ## - CONTENT TYPE | |
Source | rda content |
Content type term | text |
337 ## - MEDIA TYPE | |
Source | rdamedia |
Media type term | Unmediated |
338 ## - CARRIER TYPE | |
Source | rdacarrier |
Carrier type term | volume |
502 ## - DISSERTATION NOTE | |
Dissertation note | Thesis (Ph.D)-Cairo University-Faculty of Agriculture,2022. |
504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE | |
Bibliography, etc. note | Bibliography: p. 115-133. |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | أظهرت النتائج أن المعاملات الحرارية لشرائح البطاطس قبل القلي بالسلق في الماء الساخن والتعرض لبخار الماء والميكروويف إلى خفض محتوى شرائح البطاطس بعد القلي من مادة الأكريلاميد بنسب مختلفة، وكانت أفضل معاملة حرارية هي معاملة شرائح البطاطس بالميكروييف بقوة 700 وات لمدة 90 ثانية. كما تم الحصول على نفس النتيجة بغمر شرائح البطاطس قبل القلي في محاليل كلوريد الصوديوم وبيروفوسفات الصوديوم الحمضية وحمض الستريك وحمض الأسكوربيك بتركيزات مختلفة ومدد غمر مختلفة وكانت أفضل تلك المعاملات هي الغمر في محلول حمض الستريك بتركيز 1.5% لمدة 90 دقيقة. وكذلك أوضحت النتائج أن إضافة بعض مضادات الأكسدة الصناعية والطبيعية لاستيارين النخيل المستخدم في القلي أدى لحدوث انخفاض في تركيز الأكريلاميد وكان إضافة مستخلص إكليل الجبل أكثر تأثيرا من مختلف مضادات الأكسدة المضافة. |
650 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | Food poisoning |
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED | |
Uncontrolled term | reducing sugars |
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | Yahia Ibrahim Mohamed Sallam. |
856 ## - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS | |
Uniform Resource Identifier | <a href="http://172.23.153.220/th.pdf">http://172.23.153.220/th.pdf</a> |
905 ## - LOCAL DATA ELEMENT E, LDE (RLIN) | |
Cataloger | Mohamady |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Thesis |
Source of classification or shelving scheme | Dewey Decimal Classification |
Source of classification or shelving scheme | Not for loan | Home library | Current library | Date acquired | Full call number | Barcode | Date last seen | Koha item type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Dewey Decimal Classification | المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة | قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول | 11.02.2024 | Cai01.07.09.Ph.D.2022.Os.P | 01010110086885000 | 30.10.2023 | Thesis |