header

Preventive actions of acrylamide formation as a chemical hazard during deep fat frying of potato strips / (Record no. 164793)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 02541nam a2200301Ia 4500
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION
control field 20250223033138.0
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 231030s9999 xx 000 0 und d
049 ## - LOCAL HOLDINGS (OCLC)
Holding library Deposit
082 ## - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER
Classification number 363.1926
097 ## - Thesis Degree
Thesis Level Ph.D
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC)
Classification number Cai01.07.09.Ph.D.2022.Os.P
100 ## - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Osama Ahmed Mohamed Elsayed,
245 ## - TITLE STATEMENT
Title Preventive actions of acrylamide formation as a chemical hazard during deep fat frying of potato strips /
Statement of responsibility, etc. By Osama Ahmed Mohamed El-Sayed ; Suppervision Yahia Ibrahim Mohamed Sallam, Amal Hasanien Mahmoud.
246 ## - VARYING FORM OF TITLE
Title proper/short title الإجراءات الوقائية للتحكم في تكوين الأكريلاميد كخطر كيميائي أثناء القلي العميق لشرائح البطاطس
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Date of publication, distribution, etc. 2022.
336 ## - CONTENT TYPE
Source rda content
Content type term text
337 ## - MEDIA TYPE
Source rdamedia
Media type term Unmediated
338 ## - CARRIER TYPE
Source rdacarrier
Carrier type term volume
502 ## - DISSERTATION NOTE
Dissertation note Thesis (Ph.D)-Cairo University-Faculty of Agriculture,2022.
504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE
Bibliography, etc. note Bibliography: p. 115-133.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. أظهرت النتائج أن المعاملات الحرارية لشرائح البطاطس قبل القلي بالسلق في الماء الساخن والتعرض لبخار الماء والميكروويف إلى خفض محتوى شرائح البطاطس بعد القلي من مادة الأكريلاميد بنسب مختلفة، وكانت أفضل معاملة حرارية هي معاملة شرائح البطاطس بالميكروييف بقوة 700 وات لمدة 90 ثانية. كما تم الحصول على نفس النتيجة بغمر شرائح البطاطس قبل القلي في محاليل كلوريد الصوديوم وبيروفوسفات الصوديوم الحمضية وحمض الستريك وحمض الأسكوربيك بتركيزات مختلفة ومدد غمر مختلفة وكانت أفضل تلك المعاملات هي الغمر في محلول حمض الستريك بتركيز 1.5% لمدة 90 دقيقة. وكذلك أوضحت النتائج أن إضافة بعض مضادات الأكسدة الصناعية والطبيعية لاستيارين النخيل المستخدم في القلي أدى لحدوث انخفاض في تركيز الأكريلاميد وكان إضافة مستخلص إكليل الجبل أكثر تأثيرا من مختلف مضادات الأكسدة المضافة.
650 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element Food poisoning
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term reducing sugars
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Yahia Ibrahim Mohamed Sallam.
856 ## - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS
Uniform Resource Identifier <a href="http://172.23.153.220/th.pdf">http://172.23.153.220/th.pdf</a>
905 ## - LOCAL DATA ELEMENT E, LDE (RLIN)
Cataloger Mohamady
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Thesis
Source of classification or shelving scheme Dewey Decimal Classification
Holdings
Source of classification or shelving scheme Not for loan Home library Current library Date acquired Full call number Barcode Date last seen Koha item type
Dewey Decimal Classification   المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول 11.02.2024 Cai01.07.09.Ph.D.2022.Os.P 01010110086885000 30.10.2023 Thesis