Effect Of Nano-Stabilizers On The Rheological Properties Of selected Dairy Products / (Record no. 165045)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 03507nam a2200301Ia 4500
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION
control field 20250223033147.0
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 231030s9999 xx 000 0 und d
049 ## - LOCAL HOLDINGS (OCLC)
Holding library Deposit
082 ## - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER
Classification number 637
097 ## - Thesis Degree
Thesis Level M.Sc
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC)
Classification number Cai01.07.07.M.Sc.C.2022.No.E
100 ## - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Noura Mostafa Abd El-Maqsoud,
245 ## - TITLE STATEMENT
Title Effect Of Nano-Stabilizers On The Rheological Properties Of selected Dairy Products /
Statement of responsibility, etc. By Noura Mostafa Abd ElMaqsoud ; Supervision Ahmed Mohamed Elsayed Metwally, Fouad Mahmoud Fouad Elshaghabee, Sherif Mahmoud Kamel Anis
246 ## - VARYING FORM OF TITLE
Title proper/short title تأثيرالمثبتات النانونية على الخصائص الريولوجية لبعض من منتجات الألبان
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Date of publication, distribution, etc. 2022.
336 ## - CONTENT TYPE
Source rda content
Content type term text
337 ## - MEDIA TYPE
Source rdamedia
Media type term Unmediated
338 ## - CARRIER TYPE
Source rdacarrier
Carrier type term volume
502 ## - DISSERTATION NOTE
Dissertation note Thesis (M.Sc.)-Cairo University,2022.
504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE
Bibliography, etc. note Bibliography: p. 120-109.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. الهدف من هذا البحث هو دراسة تأثير إضافة بعض المواد النانوية (مثبتات النانو) على بعض الخواص الريولوجية والتكنولوجية للآيس كريم والزبادي. تم إضافة كاربوكسي ميثيل السليلوز (CMC) ، وألجينات الصوديوم (SA) ، وكابا-كاراجينان (K-C) في الايس كريم فى صورتها الأصلية بالنسب المئوية التالية: 0.15 ، 0.18 ، و 0.08٪ على التوالي ، وتم إضافتها بعد تحولها للصورة النانونية بالنسب المئوية التالية: 0.112 ، 0.135 ، 0.06٪ على التوالي . كما تم إضافتهم في الزبادي بالنسب التالية: 0.2 ، 0.2 ، و 0.02٪ على التوالي ، فى صورتها الأصلية ، وتم إضافتها بالنسب التالية في الصورة النانونية : 0.15 و 0.15 و 0.015٪ على التوالي. تم دراسة تأثير هذه المعاملات على درجة الحموضة، واللزوجة، والريع، وحجم فقاعة الهواء، ومقاومة الانصهار، وإنفصال مصل اللبن ، القوام والملمس، واللون والقبول الحسي للأيس كريم أيضًا تم دراسة تأثير هذه المعاملات على درجة الحموضة، واللزوجة، وإنفصال شرش اللبن ، القوام والملمس، اعداد ميكروبات البادئ وعدد الفطريات والخمائر، اللون، الوقت اللازم للتخثر، البنية الدقيقة والقبول الحسي للزبادي. وجد أن استخدام المثبتات في الصوره النانو أدى الى زياده معنوية فى اللزوجة، والريع، وحجم فقاعة الهواء، ومقاومة الانصهار ووقت التخثر، وقلل معنويا من التشرش وبكتيريا البادئ، وعدد الفطريات والخميرة، و حسن من الملمس واللون، وتعزيز قبول المستهلك. أشارت النتائج المتحصل عليها إلى أن استخدام مثبتات النانو أدى إلى تحسين الخصائص الريولوجية والتكنولوجية للآيس كريم والزبادي.
650 ## - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element Dairy Science
653 ## - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term viscosity
700 ## - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Sherif Mahmoud Kamel Anis
856 ## - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS
Uniform Resource Identifier <a href="http://172.23.153.220/th.pdf">http://172.23.153.220/th.pdf</a>
905 ## - LOCAL DATA ELEMENT E, LDE (RLIN)
Cataloger Mohamady
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Thesis
Source of classification or shelving scheme Dewey Decimal Classification
Holdings
Source of classification or shelving scheme Not for loan Home library Current library Date acquired Full call number Barcode Date last seen Koha item type
Dewey Decimal Classification   المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول 11.02.2024 Cai01.07.07.M.Sc.C.2022.No.E 01010110087144000 30.10.2023 Thesis
Cairo University Libraries Portal Implemented & Customized by: Eng. M. Mohamady Contacts: new-lib@cl.cu.edu.eg | cnul@cl.cu.edu.eg
CUCL logo CNUL logo
© All rights reserved — Cairo University Libraries
CUCL logo
Implemented & Customized by: Eng. M. Mohamady Contact: new-lib@cl.cu.edu.eg © All rights reserved — New Central Library
CNUL logo
Implemented & Customized by: Eng. M. Mohamady Contact: cnul@cl.cu.edu.eg © All rights reserved — Cairo National University Library