header

Influence Of Some Chemical And Natural Preservative Solutions On The Performance And Quality Of Carnation Cut Flower / (Record no. 169353)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 07486namaa22004331i 4500
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
control field OSt
005 - أخر تعامل مع التسجيلة
control field 20241211140326.0
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 241209s2023 |||a|||fr|m|| 000 0 eng d
040 ## - CATALOGING SOURCE
Original cataloguing agency EG-GICUC
Language of cataloging eng
Transcribing agency EG-GICUC
Modifying agency EG-GICUC
Description conventions rda
041 0# - LANGUAGE CODE
Language code of text/sound track or separate title eng
Language code of summary or abstract eng
-- ara
049 ## - Acquisition Source
Acquisition Source Deposit
082 04 - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER
Classification number 634
092 ## - LOCALLY ASSIGNED DEWEY CALL NUMBER (OCLC)
Classification number 634
Edition number 21
097 ## - Degree
Degree Ph.D
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC)
Local Call Number Cai01.07.12.Ph.D.2023.Ka.I
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Authority record control number or standard number Kawthar Marie Abd El-Kareem,
Preparation preparation.
245 10 - TITLE STATEMENT
Title Influence Of Some Chemical And Natural Preservative Solutions On The Performance And Quality Of Carnation Cut Flower /
Statement of responsibility, etc. by Kawthar Marie Abd El-Kareem ; Supervision Committee Dr. Atef Mohamed Zakaria Sarhan, Dr. Amaal Abd Elkhalek Mohamed Heikal, Dr. Tarek Mohamed Noor El-Deen Ahmed, Dr. Faisal Mohamed Abd El-Aleam Saadawy.
246 15 - VARYING FORM OF TITLE
Title proper/short title تأثير بعض محاليل الحفظ الكيميائية والطبيعية على أداء وجودة أزهار القرنفل المقطوفة /
264 #0 - PRODUCTION, PUBLICATION, DISTRIBUTION, MANUFACTURE, AND COPYRIGHT NOTICE
Date of production, publication, distribution, manufacture, or copyright notice 2023.
300 ## - PHYSICAL DESCRIPTION
Extent 129 pages :
Other physical details illustrations ;
Dimensions 25 cm. +
Accompanying material CD.
336 ## - CONTENT TYPE
Content type term text
Source rda content
337 ## - MEDIA TYPE
Media type term Unmediated
Source rdamedia
338 ## - CARRIER TYPE
Carrier type term volume
Source rdacarrier
502 ## - DISSERTATION NOTE
Dissertation note Thesis (Ph.D)-Cairo University, 2023.
504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE
Bibliography, etc. note Bibliography: pages 108-129.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. To investigate the effect of some pulsing and holding solutions on the<br/>quality of carnation cv. Turbo cut flowers, a laboratory experiment was<br/>conducted in the Post-harvest Lab., Ornamental Plants and Landscape<br/>Gardening Res. Dept., Hort. Res. Inst., Agric. Res. Center, Giza, Egypt and<br/>Ornamental Hort. Dept., Fac. Agric., Cairo Univ., Egypt during 2020 and<br/>2021 seasons. In this regard distilled water, STS at 0.4 ppm + sucrose 10%<br/>(PS1) and AgNO3 at 10.0 ppm + sucrose 10% (PS2) were employed as a<br/>pulsing solutions for 15 min while distilled water, sucrose 4% (HS1), boric<br/>acid (BoA) at 200 ppm + sucrose 4% (HS2), 8-HQS at 300 ppm + sucrose 4%<br/>(HS3), AOA at 250 ppm + sucrose 4% (HS4), 8-HQS + AOA + sucrose 4%<br/>(HS5), BoA + 8-HQS + sucrose 4% (HS6), BoA + AOA + sucrose 4% (HS7),<br/>BoA + 8-HQS + AOA + sucrose 4% (HS8), rosemary extract at 25% +<br/>sucrose 2% (HS9) and thyme extract at 25% + sucrose 2% (HS10) were used<br/>as holding solutions. Regarding pulsing solutions, PS2 and PS1 exhibited a<br/>positive effect on all studied traits, while the mastery was to HS8 concerning<br/>the effect of holding solutions. Pulsing cut carnations in a solution containing<br/>PS2 followed by holding in HS8 resulted in the highest values in terms of<br/>fresh weight, fresh weight change (%), vase life, days to full opening, flower<br/>diameter, appearance, water balance, chlorophyll a, carotenoids and total<br/>sugars, while the highest water uptake and loss and chlorophyll b were<br/>obtained by pulsing in PS1 followed by holding in HS8. It is recommended to<br/>pulse carnation cv. Turbo cut flowers in AgNO3 at 10.0 ppm + sucrose 10%<br/>solution for 15 min followed by holding in BoA + 8-HQS + AOA + sucrose<br/>4% for getting the highest postharvest quality.
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. أجريت هذه الدراسة فى قسم بساتين الزينة، كلية الزراعة، جامعة القاهرة وتم تنفيذ الجزء العملي في معمل معاملات ما بعد الحصاد، معهد بحوث البساتين، مركز البحوث الزراعية، الجيزة، مصر خلال عامي 2020 و 2021، لدراسة تأثير بعض محاليل الإنباض والحفظ على جودة أزهار القرنفل صنف التوربو. تم استخدام الماء المقطرفقط، ثيوسلفات الفضة 0.4 ملجم/لتر + سكروز 10%، نترات الفضة 10.0 ملجم/لتر + سكروز 10% كمحاليل إنباض لمدة 15 دقيقة، بينما تم استخدام الماء المقطر فقط، السكروز 4%، حمض البوريك 200 ملجم/لتر + سكروز 4%، هيدروكسي كينولين سلفات 300 ملجم/لتر + سكروز 4%، حمض امينو أوكسي أسيتيك 250 ملجم/لتر + سكروز 4%، حمض أمينو أوكسي أسيتيك + هيدروكسي كينولين سلفات + سكروز 4% ، حمض البوريك + هيدروكسي كينولين سلفات + سكروز 4%، حمض البوريك + حمض أمينو أوكسي أسيتيك + سكروز 4%، حمض البوريك + حمض أمينو أوكسي أسيتيك + هيدروكسي كينولين سلفات + سكروز 4%، مستخلص الحصالبان بنسبة 25% + سكروز 2% ومستخلص الزعتر بنسبة 25% + سكروز 2% كمحاليل حفظ. فيما يتعلق بتأثير محاليل الإنباض فقد أظهر محلول ثيوسلفات الفضة 0.4 ملجم/لتر + سكروز 10% و نترات الفضة 10.0 ملجم/لتر + سكروز 10% تأثيراً إيجابياً على جميع الصفات تحت الدراسة، في حين كان التفوق لحمض البوريك + حمض أمينو أوكسي أسيتيك + هيدروكسي كينولين سلفات + سكروز 4% كأحد محاليل الحفظ. أدى إنباض أزهار القرنفل في محلول نترات الفضة 10.0 ملجم/لتر + سكروز 10% متبوعًا بمحلول الحفظ لحمض البوريك + حمض أمينو أوكسي أسيتيك + هيدروكسي كينولين سلفات + سكروز 4% إلى الحصول على أعلى القيم من حيث الوزن الطازج، وتغير الوزن الطازج (٪)، وعمر الأزهار في الفازة، وعدد الأيام اللازمة حتى التفتح الكامل، وقطر الزهرة، والمظهر، والإتزان المائي، والكلوروفيل أ، الكاروتينويدات والسكريات الكلية، في حين تم الحصول على أعلى قيم لامتصاص وفقد الماء والكلوروفيل ب عن طريق النبض فى ثيوسلفات الفضة 0.4 ملجم/لتر + سكروز 10% متبوعًا بمحلول الحفظ لحمض البوريك + حمض أمينو أوكسي أسيتيك + هيدروكسي كينولين سلفات + سكروز 4%. بناء على ذلك، فإنه يوصى بإنباض أزهار القرنفل صنف التوربو في نترات الفضة بتركيز 10.0 ملجم/لتر + محلول سكروز 10% لمدة 15 دقيقة يليها الحفظ في محلول حمض البوريك + حمض أمينو أوكسي أسيتيك + هيدروكسي كينولين سلفات + سكروز 4% للحصول على أعلى جودة للأزهار بعد الحصاد
530 ## - ADDITIONAL PHYSICAL FORM AVAILABLE NOTE
Issues CD Issued also as CD
546 ## - LANGUAGE NOTE
Text Language Text in English and abstract in Arabic & English.
650 #7 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element Ornamental Horticulture
Source of heading or term qrmak
653 #0 - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term Carnation
-- cv.Turbo
-- pulsing
-- holding solutions
-- STS
-- 8-HQS
-- AgNO3
-- boric acid
-- AOA
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Atef Mohamed Zakaria Sarhan
Relator term thesis advisor.
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Amaal Abd Elkhalek Mohamed Heikal
Relator term thesis advisor.
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Tarek Mohamed Noor El-Deen Ahmed
Relator term thesis advisor.
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Faisal Mohamed Abd El-Aleam Saadawy
Relator term thesis advisor.
900 ## - Thesis Information
Grant date 01-01-2023
Supervisory body Atef Mohamed Zakaria Sarhan
-- Amaal Abd Elkhalek Mohamed Heikal
-- Tarek Mohamed Noor El-Deen Ahmed
-- Faisal Mohamed Abd El-Aleam Saadawy
Discussion body Azza Abd El-Hamid Mohamed Mazher
-- Mona Ahmed Darwish
Universities Cairo University
Faculties Faculty of Agriculture
Department Department of Ornamental Horticulture
905 ## - Cataloger and Reviser Names
Cataloger Name Eman Ghareeb
Reviser Names Huda
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Source of classification or shelving scheme Dewey Decimal Classification
Koha item type Thesis
Edition 21
Suppress in OPAC No
Holdings
Source of classification or shelving scheme Home library Current library Date acquired Inventory number Full call number Barcode Date last seen Effective from Koha item type
Dewey Decimal Classification المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول 09.12.2024 89643 Cai01.07.12.Ph.D.2023.Ka.I 01010110089643000 09.12.2024 09.12.2024 Thesis