header
Local cover image
Local cover image
Image from OpenLibrary

Synergistic effect of alhagi graecorum extracts with conventional food preservatives against some foodborne pathogenic bacteria / By Abdulrhman Sayed Shaker, supervision committee Dr. Mohamed Abdelaleem Ali, Dr. Hayam Mohamed Fathy, Dr. Diaa Attia Marrez

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: English Producer: 2023Description: 86 pages : charts ; 25 cm. + CDContent type:
  • text
Media type:
  • Unmediated
Carrier type:
  • volume
Other title:
  • التأثير التآزري لمستخلصات نبات graecorum Alhagi مع المواد الحافظة التقليدية لألغذية ضد بعض انواع البكتيريا الممرضة المسببة للفساد الغذائي [Added title page title]
Subject(s): DDC classification:
  • 619 21
Online resources: Available additional physical forms:
  • Issues also as CD.
Dissertation note: Thesis (M.Sc.)-Cairo University, 2023. Summary: This study was carried out in two parts: firstly, Review the three categories of food preservation methods in terms of techniques, types, applications, antimicrobial activities and consumer’s health. The risks of chemical methods were mentioned with emphasis on best alternatives. Secondly, Determination of synergistic effect between ethanolic extract of Alhagi graecorum and two conventional preservatives against some foodborne pathogenic bacteria, with HPLC analysis and molecular docking modelling.Summary: تم إجراء هذه الدراسة على جزئين اولا مراجعة الفئات الثلاث الرئيسية لطرق حفظ الأغذية. تم مراجعة جميع الطرق ومناقشتها من حيث التقنيات والأنواع والتطبيقات والأنشطة المضادة للميكروبات وتأثيرها على صحة المستهلك. تم ذكر مخاطر الطرق الكيميائية والمواد الحافظة الصناعية مع التركيز على أفضل بدائلها ، وهي مضادات الميكروبات الطبيعية. ثانيا تحديد التأثير التآزري بين المستخلص الإيثانولي من Alhagi graecorumواثنين من المواد الحافظة التقليدية ضد بعض البكتيريا المسببة للأمراض المنقولة بالغذاء ، بدعم من تحليل HPLC والالتحام الجزيئى Molecular dockingللتنبؤ بالتفاعلات المحتملة مع السلالات البكتيرية.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Home library Call number Status Barcode
Thesis Thesis قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة Cai01.07.06.M.Sc.2023.Ab.S. (Browse shelf(Opens below)) Not for loan 01010110087758000

Thesis (M.Sc.)-Cairo University, 2023.

Bibliography: pages 68-86.

This study was carried out in two parts: firstly, Review the three categories of food preservation methods in terms of techniques, types, applications, antimicrobial activities and consumer’s health. The risks of chemical methods were mentioned with emphasis on best alternatives. Secondly, Determination of synergistic effect between ethanolic extract of Alhagi graecorum and two conventional preservatives against some foodborne pathogenic bacteria, with HPLC analysis and molecular docking modelling.

تم إجراء هذه الدراسة على جزئين اولا مراجعة الفئات الثلاث الرئيسية لطرق حفظ الأغذية. تم مراجعة جميع الطرق ومناقشتها من حيث التقنيات والأنواع والتطبيقات والأنشطة المضادة للميكروبات وتأثيرها على صحة المستهلك. تم ذكر مخاطر الطرق الكيميائية والمواد الحافظة الصناعية مع التركيز على أفضل بدائلها ، وهي مضادات الميكروبات الطبيعية. ثانيا تحديد التأثير التآزري بين المستخلص الإيثانولي من Alhagi graecorumواثنين من المواد الحافظة التقليدية ضد بعض البكتيريا المسببة للأمراض المنقولة بالغذاء ، بدعم من تحليل HPLC والالتحام الجزيئى Molecular dockingللتنبؤ بالتفاعلات المحتملة مع السلالات البكتيرية.

Issues also as CD.

Text in English and abstract in Arabic & English.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image