header
Local cover image
Local cover image
Image from OpenLibrary

Response of broiler chickens to lysolecithin supplementation in low-energy diets during pre-starter period / By Moataz Mohamed Ibrahim Ali; Dr. Abdallah Ali Ghazalah, Dr. Mamdouh Omar Abd-Elsamee.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: English Summary language: English Spoken language: Arabic Producer: 2022Description: 115 pages : illustrations ; 25 cm. + CDContent type:
  • text
Media type:
  • Unmediated
Carrier type:
  • volume
Other title:
  • إستجابة كتاكيت اللحم لإضافة الليزوليسيثين للعلائق المنخفضة في الطاقة خلال فترة ما قبل البادئ [Added title page title]
Subject(s): DDC classification:
  • 338.1765
Available additional physical forms:
  • Issued also as CD
Dissertation note: Thesis (Ph.D)-Cairo University, 2022. Summary: Three experiments were designed to assess using a combination of lysolecithin, synthetic emulsifier, and monoglycerides starting from pre-starter phase on growth performance, intestinal morphology, carcass traits and economic efficiency in broilers fed low-energy diets without added oil. Lysolecithin (LEX) was added at 250 g/t with Energy reduction (AME) in all diets. In conclusion, the application of absorption enhancers based on Lysolecithin could improve the performance and profitability of broiler production, even in low energy-dense diets formulated with no added oil or without using extruded full fat soybeans.Summary: صُممت ثلاث تجارب لتقييم استخدام مزيج من الليزوليسيثين والمستحلب الصناعي وأحادي الجليسريد بدءًا من مرحلة ما قبل البدء في أداء النمو وتشكل الأمعاء وخصائص الذبيحة والكفاءة الاقتصادية في دجاج التسمين الذي يتم تغذيته على أنظمة غذائية منخفضة الطاقة بدون زيت مضاف. تمت إضافة Lysolecithin (LEX) عند 250 جم / طن مع تقليل الطاقة (AME) في جميع الأنظمة الغذائية. في الختام ، يمكن أن يؤدي استخدام معززات الامتصاص القائمة على Lysolecithin إلى تحسين أداء وربحية إنتاج دجاج التسمين ، حتى في الأنظمة الغذائية منخفضة الطاقة كثيفة التركيب بدون زيت مضاف أو بدون استخدام فول الصويا المبثوق كامل الدسم.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Home library Call number Status Barcode
Thesis Thesis قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة Cai01.07.03.Ph.D.2022.Mo.R (Browse shelf(Opens below)) Not for loan 01010110088157000

Thesis (Ph.D)-Cairo University, 2022.

Bibliography: pages 100-115.

Three experiments were designed to assess using a combination of lysolecithin, synthetic emulsifier, and monoglycerides starting from pre-starter phase on growth performance, intestinal morphology, carcass traits and economic efficiency in broilers fed low-energy diets without added oil. Lysolecithin (LEX) was added at 250 g/t with Energy reduction (AME) in all diets. In conclusion, the application of absorption enhancers based on Lysolecithin could improve the performance and profitability of broiler production, even in low energy-dense diets formulated with no added oil or without using extruded full fat soybeans.

صُممت ثلاث تجارب لتقييم استخدام مزيج من الليزوليسيثين والمستحلب الصناعي وأحادي الجليسريد بدءًا من مرحلة ما قبل البدء في أداء النمو وتشكل الأمعاء وخصائص الذبيحة والكفاءة الاقتصادية في دجاج التسمين الذي يتم تغذيته على أنظمة غذائية منخفضة الطاقة بدون زيت مضاف. تمت إضافة Lysolecithin (LEX) عند 250 جم / طن مع تقليل الطاقة (AME) في جميع الأنظمة الغذائية. في الختام ، يمكن أن يؤدي استخدام معززات الامتصاص القائمة على Lysolecithin إلى تحسين أداء وربحية إنتاج دجاج التسمين ، حتى في الأنظمة الغذائية منخفضة الطاقة كثيفة التركيب بدون زيت مضاف أو بدون استخدام فول الصويا المبثوق كامل الدسم.

Issued also as CD

Text in English and abstract in Arabic & English.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image