Microbial Production Of Kojic Acid As Anti-Browning Agent Utilizing Sugarcane Molasses / (Record no. 172959)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 05932namaa22004451i 4500
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
control field OSt
005 - أخر تعامل مع التسجيلة
control field 20250824111542.0
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 250708s2024 ua a|||frm||| 000 0 eng d
040 ## - CATALOGING SOURCE
Original cataloguing agency EG-GICUC
Language of cataloging eng
Transcribing agency EG-GICUC
Modifying agency EG-GICUC
Description conventions rda
041 0# - LANGUAGE CODE
Language code of text/sound track or separate title eng
Language code of summary or abstract eng
-- ara
049 ## - Acquisition Source
Acquisition Source Deposit
082 04 - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER
Classification number 664.12
092 ## - LOCALLY ASSIGNED DEWEY CALL NUMBER (OCLC)
Classification number 664.12
Edition number 21
097 ## - Degree
Degree M.Sc
099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC)
Local Call Number Cai01.07.09.M.Sc.2024.Da.M.
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Authority record control number or standard number Dalia Emad Mohamed Abdel-Aziz,
Preparation preparation.
245 10 - TITLE STATEMENT
Title Microbial Production Of Kojic Acid As Anti-Browning Agent Utilizing Sugarcane Molasses /
Statement of responsibility, etc. By Dalia Emad Mohamed Abdel-Aziz; Approval Committee Dr. Nagwa Mousa Hassan Rasmy, Dr. Ahmed Mohamed Ahab Ebrahem, Dr. Reda Mahgoub Mohamed, Dr. Ahmed Mahmoud Alian.
246 15 - VARYING FORM OF TITLE
Title proper/short title الإنتاج الميكروبي لحامض الكوجيك كمادة مضادة للتلون البني بإستخدام مولاس قصب السكر
264 #0 - PRODUCTION, PUBLICATION, DISTRIBUTION, MANUFACTURE, AND COPYRIGHT NOTICE
Date of production, publication, distribution, manufacture, or copyright notice 2024.
300 ## - PHYSICAL DESCRIPTION
Extent 79 pages :
Other physical details illustrations ;
Dimensions 25 cm. +
Accompanying material CD.
336 ## - CONTENT TYPE
Content type term text
Source rda content
337 ## - MEDIA TYPE
Media type term Unmediated
Source rdamedia
338 ## - CARRIER TYPE
Carrier type term volume
Source rdacarrier
502 ## - DISSERTATION NOTE
Dissertation note Thesis (M.Sc.) -Cairo University, 2024.
504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE
Bibliography, etc. note Bibliography: pages 65-79.
520 #3 - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. Kojic acid (KA) is an organic acid that is generated by various fungi, particularly by Aspergillus species, the current study is aimed to determine the optimal conditions for the production of kojic acid from various fungal strains grown on agro-industrial wastes. After testing six fungal strains for their suitability for kojic acid production Aspergillus oryzae (AUMC.64), and Aspergillus tamari (AUMC.43) achieved the maximal production of kojic acid (25.91±0.05, 18.95±0.09g.L-1respectively) from sugarcane molasses (SCM) under optimum conditions of growth (10 % solution of sugarcane molasses, pH 4.0 and fermentation period of 10 days).<br/>
520 #3 - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. حمض الكوجيك (KA) هو حمض عضوي يتم إنتاجه بواسطة فطريات مختلفة، وخاصة من أنواع Aspergillus، كناتج حيوي ثانوي. تهدف الدراسة الحالية إلى تحديد الظروف المثلى لإنتاج حمض الكوجيك من سلالات فطرية مختلفة نمت على المخلفات الزراعية الصناعية. بعد اختبار ستة سلالات فطرية لملاءمتها لإنتاج حمض الكوجيك، وجد أن Aspergillus oryzae (AUMC.64) و Aspergillus tamari (AUMC.43) هما المنتجان لأعلى كمية من حمض الكوجيك. وتم فحص ثلاثة مخلفات زراعية صناعية مختلفة كوسط للتخمير وأظهر مولاس قصب السكر أعلى إنتاجية لحمض الكوجيك حيث حقق Aspergillus oryzae (AUMC.64) و Aspergillus tamari (AUMC.43) أقصى إنتاج لحمض الكوجيك (25.91، 18.95 ± 0.001 جم /لترعلى التوالي) من مولاس قصب السكر (SCM) في ظل الظروف المثلى للنمو (محلول 10٪ من مولاس قصب السكر، درجة الحموضة 4.0 وفترة التخمير 10 أيام). و بتسجيل الأنشطة المضادة للميكروبات لحمض الكوجيك التي ينتجها A. oryzae AUMC 64 و A. tamari AUMC 43 ضد الكائنات الحية الدقيقة المختبرة المختارة من Staphylococcus aureus و Bacillus cereus و Escherichia coli و Salmonella typhimurium. لوحظت منطقة تثبيط النمو القصوى (20و13.2 مم) من سلالةEscherichia coli. حيث كانت الأنشطة المضادة للأكسدة لـ KA التي تنتجها A. oryzae AUMC 64 و A. tamari AUMC 43 79.1 و 62.42٪ على التوالي كما تم تقييم تأثير حمض الكوجيك الميكروبي (0.75 و 0.5 و 0.25٪) وحمض الستريك 1٪ وحمض الأسكوربيك 1٪ و الصوديوم ميتا بيسلفيت 0.5٪ المستخدم كعوامل مضادة للتلون على جودة البطاطس الطازجة والمخزنة تحت التبريد وكذلك تم تقدير فقدان الوزن ونشاط إنزيم البولي فينول أوكسيديز وإنزيم الكتاليز و معامل التلون والحمل الميكروبي لبكتيريا متحملات البرودة والفطريات والخميرة. أظهرت النتائج تأثيرًا كبيرًا لحمض الكوجيك الميكروبي على جودة البطاطس الطازجة والمخزنة تحت التبريد حيث أدى حمض الكوجيك بنسبة 0.75% إلى خفض نشاط إنزيم البولي فينول أكسيديز بنسبة 45.4% مقارنة بالكنترول ، وارتبطت هذه النتائج بشكل إيجابي بقيم مؤشر معامل التلون. وسجل أقل تأثير على نشاط إنزيم الكتاليز في نهاية فترة التخزين، 8.09 وحدة لكل جرام، مقارنة بالكنترول، 0.83 وحدة لكل جرام. وعند تقييم الجودة الميكروبيولوجية، أظهر حمض الكوجيك الميكروبي تأثيرًا إيجابيًا أثناء التخزين المبرد.
530 ## - ADDITIONAL PHYSICAL FORM AVAILABLE NOTE
Issues CD Issued also as CD
546 ## - LANGUAGE NOTE
Text Language Text in English and abstract in Arabic & English.
650 #0 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element cane sugar
653 #1 - INDEX TERM--UNCONTROLLED
Uncontrolled term Kojic acid
-- Agro-industrial wastes
-- Fermentation
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Nagwa Mousa Hassan Rasmy
Relator term thesis advisor.
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Ahmed Mohamed Ahab Ebrahem
Relator term thesis advisor.
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Reda Mahgoub Mohamed
Relator term thesis advisor.
700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name Ahmed Mahmoud Alian
Relator term thesis advisor.
900 ## - Thesis Information
Grant date 01-01-2024
Supervisory body Nagwa Mousa Hassan Rasmy
-- Ahmed Mohamed Ahab Ebrahem
-- Reda Mahgoub Mohamed
Discussion body Ahmed Mahmoud Alian
Universities Cairo University
Faculties Faculty of Agriculture
Department Department of Food Science
905 ## - Cataloger and Reviser Names
Cataloger Name Eman El gebaly
Reviser Names Eman Ghareb
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Source of classification or shelving scheme Dewey Decimal Classification
Koha item type Thesis
Edition 21
Suppress in OPAC No
Holdings
Source of classification or shelving scheme Home library Current library Date acquired Inventory number Full call number Barcode Date last seen Effective from Koha item type
Dewey Decimal Classification المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول 08.07.2025 91556 Cai01.07.09.M.Sc.2024.Da.M. 01010110091556000 08.07.2025 08.07.2025 Thesis
Cairo University Libraries Portal Implemented & Customized by: Eng. M. Mohamady Contacts: new-lib@cl.cu.edu.eg | cnul@cl.cu.edu.eg
CUCL logo CNUL logo
© All rights reserved — Cairo University Libraries
CUCL logo
Implemented & Customized by: Eng. M. Mohamady Contact: new-lib@cl.cu.edu.eg © All rights reserved — New Central Library
CNUL logo
Implemented & Customized by: Eng. M. Mohamady Contact: cnul@cl.cu.edu.eg © All rights reserved — Cairo National University Library