Microbial Production Of Kojic Acid As Anti-Browning Agent Utilizing Sugarcane Molasses / (Record no. 172959)
[ view plain ]
| 000 -LEADER | |
|---|---|
| fixed length control field | 05932namaa22004451i 4500 |
| 003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER | |
| control field | OSt |
| 005 - أخر تعامل مع التسجيلة | |
| control field | 20250824111542.0 |
| 008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
| fixed length control field | 250708s2024 ua a|||frm||| 000 0 eng d |
| 040 ## - CATALOGING SOURCE | |
| Original cataloguing agency | EG-GICUC |
| Language of cataloging | eng |
| Transcribing agency | EG-GICUC |
| Modifying agency | EG-GICUC |
| Description conventions | rda |
| 041 0# - LANGUAGE CODE | |
| Language code of text/sound track or separate title | eng |
| Language code of summary or abstract | eng |
| -- | ara |
| 049 ## - Acquisition Source | |
| Acquisition Source | Deposit |
| 082 04 - DEWEY DECIMAL CLASSIFICATION NUMBER | |
| Classification number | 664.12 |
| 092 ## - LOCALLY ASSIGNED DEWEY CALL NUMBER (OCLC) | |
| Classification number | 664.12 |
| Edition number | 21 |
| 097 ## - Degree | |
| Degree | M.Sc |
| 099 ## - LOCAL FREE-TEXT CALL NUMBER (OCLC) | |
| Local Call Number | Cai01.07.09.M.Sc.2024.Da.M. |
| 100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
| Authority record control number or standard number | Dalia Emad Mohamed Abdel-Aziz, |
| Preparation | preparation. |
| 245 10 - TITLE STATEMENT | |
| Title | Microbial Production Of Kojic Acid As Anti-Browning Agent Utilizing Sugarcane Molasses / |
| Statement of responsibility, etc. | By Dalia Emad Mohamed Abdel-Aziz; Approval Committee Dr. Nagwa Mousa Hassan Rasmy, Dr. Ahmed Mohamed Ahab Ebrahem, Dr. Reda Mahgoub Mohamed, Dr. Ahmed Mahmoud Alian. |
| 246 15 - VARYING FORM OF TITLE | |
| Title proper/short title | الإنتاج الميكروبي لحامض الكوجيك كمادة مضادة للتلون البني بإستخدام مولاس قصب السكر |
| 264 #0 - PRODUCTION, PUBLICATION, DISTRIBUTION, MANUFACTURE, AND COPYRIGHT NOTICE | |
| Date of production, publication, distribution, manufacture, or copyright notice | 2024. |
| 300 ## - PHYSICAL DESCRIPTION | |
| Extent | 79 pages : |
| Other physical details | illustrations ; |
| Dimensions | 25 cm. + |
| Accompanying material | CD. |
| 336 ## - CONTENT TYPE | |
| Content type term | text |
| Source | rda content |
| 337 ## - MEDIA TYPE | |
| Media type term | Unmediated |
| Source | rdamedia |
| 338 ## - CARRIER TYPE | |
| Carrier type term | volume |
| Source | rdacarrier |
| 502 ## - DISSERTATION NOTE | |
| Dissertation note | Thesis (M.Sc.) -Cairo University, 2024. |
| 504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE | |
| Bibliography, etc. note | Bibliography: pages 65-79. |
| 520 #3 - SUMMARY, ETC. | |
| Summary, etc. | Kojic acid (KA) is an organic acid that is generated by various fungi, particularly by Aspergillus species, the current study is aimed to determine the optimal conditions for the production of kojic acid from various fungal strains grown on agro-industrial wastes. After testing six fungal strains for their suitability for kojic acid production Aspergillus oryzae (AUMC.64), and Aspergillus tamari (AUMC.43) achieved the maximal production of kojic acid (25.91±0.05, 18.95±0.09g.L-1respectively) from sugarcane molasses (SCM) under optimum conditions of growth (10 % solution of sugarcane molasses, pH 4.0 and fermentation period of 10 days).<br/> |
| 520 #3 - SUMMARY, ETC. | |
| Summary, etc. | حمض الكوجيك (KA) هو حمض عضوي يتم إنتاجه بواسطة فطريات مختلفة، وخاصة من أنواع Aspergillus، كناتج حيوي ثانوي. تهدف الدراسة الحالية إلى تحديد الظروف المثلى لإنتاج حمض الكوجيك من سلالات فطرية مختلفة نمت على المخلفات الزراعية الصناعية. بعد اختبار ستة سلالات فطرية لملاءمتها لإنتاج حمض الكوجيك، وجد أن Aspergillus oryzae (AUMC.64) و Aspergillus tamari (AUMC.43) هما المنتجان لأعلى كمية من حمض الكوجيك. وتم فحص ثلاثة مخلفات زراعية صناعية مختلفة كوسط للتخمير وأظهر مولاس قصب السكر أعلى إنتاجية لحمض الكوجيك حيث حقق Aspergillus oryzae (AUMC.64) و Aspergillus tamari (AUMC.43) أقصى إنتاج لحمض الكوجيك (25.91، 18.95 ± 0.001 جم /لترعلى التوالي) من مولاس قصب السكر (SCM) في ظل الظروف المثلى للنمو (محلول 10٪ من مولاس قصب السكر، درجة الحموضة 4.0 وفترة التخمير 10 أيام). و بتسجيل الأنشطة المضادة للميكروبات لحمض الكوجيك التي ينتجها A. oryzae AUMC 64 و A. tamari AUMC 43 ضد الكائنات الحية الدقيقة المختبرة المختارة من Staphylococcus aureus و Bacillus cereus و Escherichia coli و Salmonella typhimurium. لوحظت منطقة تثبيط النمو القصوى (20و13.2 مم) من سلالةEscherichia coli. حيث كانت الأنشطة المضادة للأكسدة لـ KA التي تنتجها A. oryzae AUMC 64 و A. tamari AUMC 43 79.1 و 62.42٪ على التوالي كما تم تقييم تأثير حمض الكوجيك الميكروبي (0.75 و 0.5 و 0.25٪) وحمض الستريك 1٪ وحمض الأسكوربيك 1٪ و الصوديوم ميتا بيسلفيت 0.5٪ المستخدم كعوامل مضادة للتلون على جودة البطاطس الطازجة والمخزنة تحت التبريد وكذلك تم تقدير فقدان الوزن ونشاط إنزيم البولي فينول أوكسيديز وإنزيم الكتاليز و معامل التلون والحمل الميكروبي لبكتيريا متحملات البرودة والفطريات والخميرة. أظهرت النتائج تأثيرًا كبيرًا لحمض الكوجيك الميكروبي على جودة البطاطس الطازجة والمخزنة تحت التبريد حيث أدى حمض الكوجيك بنسبة 0.75% إلى خفض نشاط إنزيم البولي فينول أكسيديز بنسبة 45.4% مقارنة بالكنترول ، وارتبطت هذه النتائج بشكل إيجابي بقيم مؤشر معامل التلون. وسجل أقل تأثير على نشاط إنزيم الكتاليز في نهاية فترة التخزين، 8.09 وحدة لكل جرام، مقارنة بالكنترول، 0.83 وحدة لكل جرام. وعند تقييم الجودة الميكروبيولوجية، أظهر حمض الكوجيك الميكروبي تأثيرًا إيجابيًا أثناء التخزين المبرد. |
| 530 ## - ADDITIONAL PHYSICAL FORM AVAILABLE NOTE | |
| Issues CD | Issued also as CD |
| 546 ## - LANGUAGE NOTE | |
| Text Language | Text in English and abstract in Arabic & English. |
| 650 #0 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
| Topical term or geographic name entry element | cane sugar |
| 653 #1 - INDEX TERM--UNCONTROLLED | |
| Uncontrolled term | Kojic acid |
| -- | Agro-industrial wastes |
| -- | Fermentation |
| 700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
| Personal name | Nagwa Mousa Hassan Rasmy |
| Relator term | thesis advisor. |
| 700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
| Personal name | Ahmed Mohamed Ahab Ebrahem |
| Relator term | thesis advisor. |
| 700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
| Personal name | Reda Mahgoub Mohamed |
| Relator term | thesis advisor. |
| 700 0# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME | |
| Personal name | Ahmed Mahmoud Alian |
| Relator term | thesis advisor. |
| 900 ## - Thesis Information | |
| Grant date | 01-01-2024 |
| Supervisory body | Nagwa Mousa Hassan Rasmy |
| -- | Ahmed Mohamed Ahab Ebrahem |
| -- | Reda Mahgoub Mohamed |
| Discussion body | Ahmed Mahmoud Alian |
| Universities | Cairo University |
| Faculties | Faculty of Agriculture |
| Department | Department of Food Science |
| 905 ## - Cataloger and Reviser Names | |
| Cataloger Name | Eman El gebaly |
| Reviser Names | Eman Ghareb |
| 942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
| Source of classification or shelving scheme | Dewey Decimal Classification |
| Koha item type | Thesis |
| Edition | 21 |
| Suppress in OPAC | No |
| Source of classification or shelving scheme | Home library | Current library | Date acquired | Inventory number | Full call number | Barcode | Date last seen | Effective from | Koha item type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Dewey Decimal Classification | المكتبة المركزبة الجديدة - جامعة القاهرة | قاعة الرسائل الجامعية - الدور الاول | 08.07.2025 | 91556 | Cai01.07.09.M.Sc.2024.Da.M. | 01010110091556000 | 08.07.2025 | 08.07.2025 | Thesis |